Uitgaan en lekker eten in Parijs 

Chocolaterie Peter Breier

De absolute top op het gebied van de chocolade: Peter Beier.  In het 6e arrondissement van Parijs bevindt zich zijn zaak waar je op stoelen van zwart leer aan kunt schuiven aan de glazen tafels.   Deze Deense chocolade bar serveert mokken warme chocolademelk met fantastische smaken als mint, vanille, muscaat of zelfs anijs of lavendel.  Ook de koffie met witte chocolade is niet te versmaden!  Een topper in Parijs.  Iedere dag geopend van 10 tot 7 uur, behalve op woensdag.  Zondag open van 3 tot 9 uur.  62 rue Monsieur-le-Prince.

Eten in het Musée d’Orsay

Ook helemaal leuk is het restaurant van het Musee d’Orsay.  Na een bezoek aan het museum kun je op de 2e etage, onder de kroonluchters en de fresco’s heerlijk eten  Ondertussen vraag je je af waar Marie Antoinette uithangt.  Menu gastronomique voor 35 euro.  1, rue de la Légion, Paris 7e.

Logeren in luxe in hotel Montalembert

Nog niet genoeg van het Musee d’Orsay?  Blijf dan slapen in het hotel Montalembert, een haven van rust.  Bewonder de lampen en bronzen beelden van Eric Schmitt, foto’s van Jean-Pierre Godeaut, litho’s van Giuseppe Castigioni en voor de inrichting tekent Christian Liagre.  Niet goedkoop, maar voor het ultieme verwen weekend Parijs.  Je kunt er verder uitstekend genieten van de prima keuken.

Au pin up – Uit tot in de kleine uurtjes

Een van de hot spots in Parijs is “Au Pin Up” in het 2e arrondissement.  Een van de uitbaters is een oud reporter van de Italiaanse Vogue en van het tijdschrift “Rolling Stone”.  Dat verklaart in ieder geval de inrichting en het perfecte geluid van de muziek.  Vanaf middernacht wordt het gezellig tot in de vroege uurtjes!  13, rue Tiquetonne, Paris 2eme dus.

 

Posted in Parijs, Parijs tips, tips

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum