De leukste Lissabon citytrip tips

Lissabon citytrip tips – Eléctrico door historisch Lissabon

Met de klassieke tram door historisch Lissabon. In het oude deel van Lissabon rijdt nog een aantal bijzondere trams rondt. Wie niet beter weet, zou zomaar kunnen denken dat dit soort trams alleen nog in musea te bewonderen is. In Lissabon doet een aantal klassieke trams op de zogenaamde ‘heuvellijnen’ echter nog gewoon dienst als openbaarvervoermiddel.

Dat deze Eléctricos op het eerste gezicht wat verouderd ogen voegt eigenlijk alleen maar aan de charme toe. Ook het feit dat de tram traag aandoet maakt een ritje over de heuvelachtige routes en door de vele smalle steegjes juist tot een echte belevenis. Een van die echt bijzondere Lissabon citytrip tips voor wie Lissabon wel eens met andere ogen wil bekijken. Bovendien is het een prima mogelijkheid voor een goedkope tour door historische buurten van de stad.

Lissabon citytrip tips - Eléctrico 28ELissabon citytrip tips – De heuvellijnen
Tram 28E rijdt de interessantste en verreweg populairste route. De oude trams op de tramlijn voeren je via steegjes en smalle straten door de historische buurten Bairro Alto, Alfama, Graça en Estrela.
Wie mogelijke drukte op tramlijn 28E wil ontwijken kan zijn hart ophalen in een van de oude trams op heuvellijnen 12E, 18E of 25E. Tram 12E rijdt via Alfama (São Tomé) naar Martim Moniz (achter Praça da Figueira)

Lissabon citytrip tips – Andere tramlijnen
Tram 15E is weliswaar geen oude tram maar voert ook langs bezienswaardigheden die zeer de moeite waard zijn. Vertrek is vanuit Praça do Comércio over een fraai traject langs de Taag naar Belém.

Lissabon citytrip tips – De rode lijn
In de zomer rijdt er ook een rode tram. Deze tram is speciaal voor toeristen, inclusief gids, aangepaste route en tramhaltes. De rode tramlijn vertrekt uit Praça da Figueira en voert via Alfama en Bairro Alto naar Belém en weer terug. Een ritje van iets meer dan een uur.

Algemene  informatie over het openbaar vervoer (Engels)

Meer Lissabon citytrip tips of  terug naar goedkope citytrips home

Tagged with: , , ,
Posted in Lissabon

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum