Lekker lunchen en tapas eten in Barcelona

Lekker eten in Barcelona

Voor Spanjaarden is de lunch de hoofdmaaltijd. In Barcelona nemen de mensen dan ook echt uitgebreid de tijd voor de luch. We hebben dan ook een aantal tips voor je opgesomd waar je lekker kunt lunchen en goede tapas kunt eten in Barcelona.

Lekkere tapas eten in Barcelona – Cerveceria Intertapa en El Mercadillo
Een tapasbar die je niet wilt missen aan de Avinguda Gaudi II, vlak bij de Sagrada Familia. Een heerlijk echt Spaans, niet toeristisch, eettentje, met ook een lekker terras. Verder is er een erg goed lunchcafé genaamd El Mercadillo, aan de Portaferrisa 17. Je kan hier heerlijk lunchen, op een binnenplaats onder de bomen. Het is een beetje moeilijk te vinden, je moet namelijk door een kledingzaak naar achteren lopen. Toeristen zijn hier dan ook weinig te vinden.

Overheerlijk gebak eten in Barcelona – Pastisseria Santa Clara
Lekker eten in barcelona - barrio goticoAls je in de mooie gotische wijk El Gotico bent, zoek dan even Pastisseria Santa Clara op. Deze (banket)bakker heeft twee winkels in de Carrer de Libreteria. Op nummer 21 kun je tevens een kopje koffie, thee of echte Spaanse chocolademelk drinken. De specialiteit van Santa Clara is de ‘Roc d’avelana’, oftewel de hazelnootrots, een gigantisch schuimpje. Maar je kunt er ook verschillende soorten magdalenas (cakejes), koekjes en bonbons krijgen. Ook voor de lunch kun je hier terecht. Lekkere broodjes, sandwiches of pizza’s voor een redelijke prijs.

Een prima lunch eten in Barcelona – Buenas Migas
Nog een aanrader voor wie van lekker gebak houdt aan het gezellige Placa Bonsucces nr. 6, een zijstraatje van de Ramblas. In deze lunchroom kun je gezellig op een pleintje genieten van de heerlijke Chocolate Bombe, een pure chocoladecake, waar je je vingers bijna bij opeet, zo lekker. Verder verkopen ze ook pizza, foccacia en verse vruchtensappen.

Meer lekker eten in Barcelona
Verder zijn La Bascula op Carrer Flassanders (el borne) vanwege zijn heerlijke shakes en salades en is ook de Cava bar Can Paixano aan de reina cristina 7 vanwege zijn zalige Spaanse Cava absoluut een bezoekje waard.

s’ Avonds lekker eten – Barcelona restaurant tips ‎

Terug naar de goedkope citytrips homepagina

Tagged with: , , , ,
Posted in Uncategorized

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum