Barcelona tips: Hospital de la Santa Creu, Poble Espanyol en Plaza de las Glorias

Hospital de la Santa Creu

Iedereen weet de weg naar de Sagrada Familia wel te vinden. Hospital de la Santa CreuOp slechts vijf minuten loopafstand ligt Hospital de la Santa Creu, één van de belangrijkste gebouwen uit de Modernista-stroming. Het gebouw is ontworpen door architect Luis Domènech i Montaner. Hij heeft ook het Palau de la Musica Catalana ontworpen en geldt na Gaudi als de belangrijkste vertegenwoordiger van de Modernista-stroming. Het ziekenhuis staat sinds 1997 op de lijst van het Wereld Erfgoedlijst van Unesco.

Als je via de hoofdingang van Hospital de la Santa Creu binnen komt, weet je werkelijk waar niet wat je ziet. Een oase van rust en bijzondere architectuur. En dat midden in de stad. Het ziekenhuis bestaat uit een rustige binnenplaats met bankjes en bomen en 18 verschillende paviljoenen; allemaal aaneengesloten door wandelpaden, bomen, struiken en beelden van heiligen. Het hoofdgebouw is ook prachtig. De plafonds bestaan uit lichtroze koepels en minutieuze versieringen. Er zijn gangen met schitterende gedecoreerde plafonds en tientallen ramen en deuren met fleurig glas-in-lood. De rest van het ziekenhuisterrein staat vol met prachtig gedecoreerde gebouwen, waarvan de steil met niets anders te vergelijken is. Hospital Santa Crue is 24 uur per dag open en de entree is gratis.

Adres Hospital de la Santa Creu: c/de sant antoni maria claret 167
Metrohalte: Hospital Sant Pau

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Openluchtmuseum Poble Espanyol

Beslist de moeite waard is het openluchtmuseum ‘Poble Espanyol’, of het Spaanse dorp. Hier zie je de belangrijkste bouwvormen van de Spaanse regio’s nagemaakt. Je vindt hier onder andere een Andalusische Placa, een Baskisch café en een traditionele glasblazerij. Het leuke is dat in verschillende winkeltjes workshops kunnen worden gevolgd en op het dorpsplein worden bovendien regelmatig pop-, rock- en wereldmuziekconcerten gehouden! Echt de oeite waard!

Vlooienmarkt op het Plaza de las Glorias

Op het Plaza de las Glorias wordt elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag een grote waren- en vlooienmarkt gehouden. Deze levendige markt is zo leuk omdat het nou eens niet op touristen is gericht, maar gewoon voor de lokale bevolking is bedoeld. Je kunt er van alles kopen en de prijzen zijn lekker laag. Zigeunerinnen proberen het staangeld te ontlopen en verkopen hun heerlijke harde worsten vanuit een opgerolde theedoek. De sfeer is heel gemoedelijk en je treft er maar zelden touristen. Een aanrader!

Meer informatie over Hospital de la Santa Creu

 

 

 

Tagged with:
Posted in Barcelona

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum