De EUR wijk in Rome – Esposizione Universale di Roma

De EUR wijk

EUR Roma Palazzo della Civilta ItalianaHet wil nog wel eens gebeuren dat je na een paar dagen Rome een beetje last krijgt van een overkill aan historie en cultuur. De stortvloed van indrukken die de vele fraaie oude gebouwen, beelden en schilderijen achterlaat wil er nog wel eens voor zorgen dat je er op een gegeven moment minder oog voor krijgt. Al gauw kijk je zomaar over een gebouw heen, dat in elke andere stad dé bezienswaardigheid zou zijn. In zo’n geval is een bezoek aan de EUR wijk (Esposizione Universale di Roma) een welkome afwisseling.

EUR Piazza Guglielmo MarconiOmdat de EUR wijk geen populaire toeristische bezienswaardigheid is, is het er lekker rustig. Grote bouwwerken in Romeinse stijl in een door Benito Mussolini voor de wereldtentoonstelling planmatig en zeer ruim opgezette wijk. Erg indrukwekkend om te zien en qua sfeer en bouw totaal afwijkend van het centrum. Bovendien zijn hier meerdere interessante musea te bezoeken, die een compleet andere kijk op de stad bieden. Het Museo della civilta Romana heeft een leuke collectie aan reconstructies van de klassieke tijd. Historisch van weinig waarde, maar wel erg leuk om te zien. Een hoogtepunt is de enorme maquette van de stad in de keizertijd.

De EUR wijk is per metro goed bereikbaar.
Vanaf Termini metro B richting Laurentina, halte EUR Palasport.

Leuk weetje

De pizza Margherita is van origine vernoemd naar een vroegere vorstin en bedacht door een arme bakker uit Napels. Toen deze bakker hoorde dat prinses Margherita in zijn restaurant zou komen eten, maakte onmiddellijk een pizza in de kleuren van de Italiaanse vlag: rood met tomaten, wit met mozzarella en groen met basilicum. Toen de prinses vroeg hoe de bijzondere pizza heette, doopte de bakker hem ‘pizza Margherita’. Een echte Italiaanse pizza die in Rome rijkelijk gevuld geserveerd wordt.

Meer informatie over de EUR wijk in Rome of terug naar de Goedkope citytrips homepagina

 

Posted in Rome

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum