Citytrip Stockholm bezienswaardigheden – Het Vasa museum en Skansen

Citytrip Stockholm bezienswaardigheden – Het Vasa museum

citytrip Stockholm bezienswaardigheden - Vasa museumVasa Museet is een maritiem museum en tevens de belangrijkste attractie van Stockholm. Wat het museum echt wel een van de meest bijzondere citytrip Stockholm bezienswaardigheden maakt is dat het speciaal is gebouwd rond het eeuwenoude Vasa-schip. Dit is het enige overgebleven 17e eeuwse schip ter wereld. Het schip werd gebouwd onder leiding van de Nederlandse scheepsbouwer Henrik Hybertsson in opdracht van Koning Gustaaf II Adolf Vasa. Terwijl de bouw van het schip in volle gang was, bedacht deze koning dat hij nog meer kanonnen aan boord wilde. Hierdoor klopten de verhoudingen van het schip niet meer. Het was topzwaar geworden. Toen het schip eindelijk uitvoer, om tegen de Poolse Koning Sigismund te gaan strijden (die een neef was van Gustaaf), kwam het niet eens de havenmond uit. Na een paar kilometer kapseisde het schip en zonk. 30 Tot 50 van de 150 bemanningsleden gingen mede onder. Precies 333 jaar heeft het op de bodem van de Stockholmse haven gelegen tot het gelicht werd door Anders Franzén. Van het schip is 95% bewaard gebleven. De reden hiervoor is dat de scheepsworm (Teredo Navalis) die vergane schepen normaal aantast, niet gedijt in de Oostzee.

Adres van het Vasa museum: Galarvarvsvagen 14 Djurgården
Meer informatie op de website van het Vasa museum

Citytrip Stockholm bezienswaardigheden – Skansen

Citytrip Stockholm bezienswaardigheden - SkansenSkansen is een mooi openlucht museum en dierentuin met Scandinavische dieren en traditionele huizen. Het is eigenlijk Zweden in het klein. De huizen uit het noorden van Zweden staan ook in het noorden van het park en zijn echt vanuit die streken naar Skansen verhuisd. Het feit dat alle huizen echt naar Skansen zijn verplaatst en niet aldaar zijn gebouwd maakt Skansen net als het Vasa museum tot een van de citytrip Stockholm bezienswaardigheden die je gezien moet hebben. In het opluchtmuseum staat ook een mooie kerk uit West-Zweden, waar Stockholmers graag trouwen!
Wat Skansen verder tot een bijzondere bezienswaardigheid maakt is het feit dat dit het eerste openluchtmuseum ter wereld was. Het werd in 1891 geopend door Artur Hazelius. Nu is het een spectaculair ‘Zweden in het Klein’ en je kan hier je hele dag doorbrengen.
De meeste historische gebouwen zijn dagelijks geopend van 11.00 tot 17.00 uur (of later) in de maanden mei t/m september. Gedurende de andere maanden van het jaar is een aantal gebouwen dagelijks geopend van 11.00 tot 15.00 dan wel 16.00 uur.
De dierentuin is in mei t/m eind juni geopend vanaf 10.00 tot 19.00 uur, van eind juni t/m eind augustus tot 22.00 uur, in september tot 18.00 uur en in de maanden oktober t/m april tot 15.00 of 16.00 uur.

Adres: Djurgarden
Meer informatie op de website van Skansen

Andere citytrip Stockholm bezienswaardigheden die je gezien moet hebben zijn Gamla Stan en de wisseling van de wacht en ook een bezoek aan het Tivoli Gröna Lund, Cosmonova en het natuurhistorisch museum mag eigenlijk niet aan een citytrip Stockholm ontbreken.

Terug naar de goedkope citytrip homepagina

 

Tagged with: , , , , , ,
Posted in Stockholm

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum