Citytrip Praag tips van locals – Met tramlijn 22 naar de Praagse Burcht

Citytrip Praag tips: Praag per tram

Wie de Tsjechische hoofdstad bezoekt gaat natuurlijk naar de Karelsbrug, verrekt zijn nek bij het Astronomisch Uurwerk in de toren van het oude stadhuis en bezoekt de Praagse Burcht.

Citytrip Praag tips - Tramlijn 22 naar de Praagse BurchtEen alternatieve manier om de Praagse Burcht te bereiken is met de tram: Wie vanaf het Nationale Theater tramlijn 22 neemt, krijgt voor een nog altijd heel bescheiden prijs een prachtige rit door Praag voorgeschoteld. Tijdens de rit steekt de tram via één van de vele bruggen de Moldau over, om via Malá Strana zijn weg te vervolgen. De tram passeert tijdens de rit door dit oude stadsdeel onder meer de Nicolaaskerk en de achter enkele muren verborgen liggende Waldsteintuin. Dan begint het mooiste deel van de rit. Via enkele scherpe bochten rijdt de tram al kronkelend naar boven.

Ga achterin zitten; veel trams zijn nog geleed (voorzien van een bijwagen) en doe vooral wat mensen in onze jachtige tijd nalaten: kijk in plaats van hijgerig vooruit naar al het nieuwe eens achterom: bij iedere bocht tijdens de klim krijgt u weer nieuwe uitzichten te zien. Dit is Praag op zijn mooist!

Citytrip Praag tips: Loop niet de toeristen achterna
Loop niet een bekende route maar neem de kleine steegjes en de achteraf-straatjes. Hier vind je de leukste winkeltjes en vele prachtige doorkijkjes! Schitterend, en geen last van de hordes toeristen, die zich een weg van het paleis naar het Wenceslasplein banen.

Citytrip Praag tips: De vlooienmarkt in Holesovice
Bezoek de vlooienmarkt in de wijk Holesovice. Naast diverse Vietnamese handelaren vind je er een mix van andere kooplieden. Naast veel namaak-merkartikelen vind je er ook typisch Tsjechische producten. Achteraan op het (deels overdekte) marktterrein vind je, vlak bij de grote parkeerplaats, een Vietnamees eettentje, waar je voor weinig bijzonder goed kunt eten.

Citytrip Praag tips: Bezoek aan Vysehrad
Tijdens je citytrip Praag is een bezoek aan Vysehrad ook echt de moeite waard. Dit is een kleine vesting met burchtruines en graven van bekende mensen uit Tsjechië, zoals Dvorak, Smetana en Destinova en nog binnen Praag valt.

Meer citytrip Praag tips of terug naar de Goedkope citytrips homepagina.

Tagged with: , , , , , , ,
Posted in Praag

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum