Citytrip Praag tips – Bezoekje aan de Karelsbrug

Citytrip Praag tips – Een bezoekje aan de Karelsbrug

Citytrip Praag tips - De KarelsbrugUiteraard kan aan een citytrip Praag een bezoekje aan de Karelsbrug (Karluv Most), de beroemde eeuwenoude Praagse brug over de Moldau, niet ontbreken. Deze monumentale brug verbindt een van de oudste wijken van Praag (Mala Strana) waar de Praagse burcht is gelegen met de Oude Stad (Stare Mesto), waar je het Oude Stadsplein en het Astronomisch Uurwerk kunt vinden. De brug zelf is versierd met een dertigtal indrukwekkende, voornamelijk barokke standbeelden en wordt omringd door een drietal bijzondere torens waarvan de toren aan de Oude Stadszijde zelfs te boek staat als een van ’s werelds fraaiste gotische monumenten.

Citytrip Praag tips – Onder de Karelsbrug

Als je de Karelsbrug oversteekt en de Kruittoren in de rug houdt heb je aan het eind van de brug rechts trapjes. Als je deze trapjes afgaat kom je onder de brug. Onder de Karelsbrug vind je een eenvoudig terrasje, waar je heerlijk kunt zitten met een fantastisch uitzicht op een oude watermolen. Het bijzondere is dat je hier helemaal even helemaal weg bent van de duizenden voetgangers op de brug. Je krijgt hier verbazingwekkend genoeg helemaal niets van de drukte boven mee. Een heerlijk stilte plekje midden in de stad.

Citytrip Praag tips – Het ontsteken van de lichtjes

Aan het eind van de brug kun je als je met met de Kruittoren in je rug  richting de Oude Stad bent gelopen ook aan de linkerkant een trapje naar beneden nemen. Citytrip Praag tip - Het ontsteken van de lichtjesAls je de trap aan de linkerzijde afloopt dan kom je op een prachtig oud plein op met pittoreske cafeetjes, levendige terrasjes en leuke restaurantjes. ‘s Avonds tussen 20.30 en 21.30 uur kun je vanaf deze terrasjes of vanuit de cafeetjes en restaurants aan dit plein een uur lang genieten van het ontsteken van de lichtjes in de stad, zoals die op de Praagse Burcht en op de Karelsbrug. Een bijzondere bezienswaardigheid die echt de moeite waard is.

Meer citytrip Praag tips of terug naar de goedkope citytrips homepagina.

Tagged with: , , , ,
Posted in Praag

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum