Citytrip Parijs reisgids tips

Wat is een goede papieren citytrip Parijs reisgids?

Citytrip Parijs reisgids tip 1 – De Groene Gids van Michelin
Parijs reisgidsEr zijn talloze papieren reisgidsen voor Parijs maar er zijn er maar een paar die met kop en schouders boven de rest uitsteken. De Groene Michelin Reisgids is daar een van.
De Groene Gidsen van Michelin zijn typische culturele gidsen. De bezienswaardigheden zijn volgens een overzichtelijk systeem ingedeeld met handige kleuren en waardering op basis van sterren qua culturele en historische amusementswaarde. Dit maakt de Groene Michelin Gids een bijzonder handzame en overzichtelijke gids met uitstekende achtergrondinformatie. Wandelroutes worden bovendien met bijzonder duidelijke kaarten geïllustreerd. Kortom, uitstekend! Bovendien bevat de gids ook uitgebreide praktische informatie over eten, slapen, uitgaan en dergelijke.
Parijse bussen zijn een belevenis op zich. Het gaat dan allemaal misschien niet zo snel maar je kunt heerlijk rond turen terwijl de bus zich een weg door de stad baant. Bovendien bespaart het eindeloos ondergronds lopen bij het overstappen op de grote metrostations.

Citytrip Parijs reisgids tip 2 – L’ indispensable
Zowel de Michelin stratengids als de L’indispensable hebben een buskaart en een overzicht van de routes. Hiermee kun je een globale indruk van de routes krijgen maar eigenlijk meer ok niet. Voor de bus kun je dan ook beter het gidsje “Le bus, Repertoire des 99 lignes” uit de L’ Indispensable reeks gebruiken. Alle buslijnen hebben een eigen pagina met overzichtskaart en goede detailkaart waarop haltes, rijrichtingen en overstap mogelijkheden te zien zijn. Hierin is bijvoorbeeld ook ook info over zondag en weekend dienstregelingen terug te vinden. Helemaal ideaal dus en dat voor nog geen 3 euro bij FNAC of andere boekhandel.

Citytrip Parijs reisgids tip 2 – Moleskine city notebook editie voor Parijs
Moleskin reisgidsen en notitieboeken zijn sinds jaar en dag tijd een gewild artikel voor reisliefhebbers. Sinds enige tijd is deze gerenommeerde producent van reisgidsen en hoogwaardige schrijfartikelen nieuw leven ingeblazen. Een Moleskin notitie notebook is een echt hebbedingetje dat zich perfect leent voor het maken van mooie vakantie- en reisverslagen. Een ideaal reisnotitieboek van A5 formaat met een harde kaft, handige boekenlegger en achterin een handzaam vakje voor het wegsteken van aantekeningen, restaurantkaartjes en andere frutsels..
Nu zijn uit de Moleskin serie onlangs ook weer de reisgidsen in productie genomen. Ook voor Parijs is er zo’n handzaam kaartenboekje . Naast een redelijk gedetailleerde stratengids en metrokaart is er met name ook veel ruimte voor eigen aantekeningen. Die indeling is gebaseerd op het idee achter deze reisnotitieboekjes, namelijk het creëren van je eigen reisgids.

Meer Parijs reisgids informatie.

Tagged with:
Posted in Uncategorized

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum