Citytrip Istanbul tips van de bewoners

Citytrip Istanbul tips – Ortakoy

Een van de bijzondere citytrip Istanbul tips is Ortakoy, een wijk die echt in opkomst is. Orkatoy is in trek bij studenten en dan niet vanwege de decadente openluchtclubs. Hier kun je juist heerlijk tot diep in de nacht van het ene café naar het andere slenteren. Niet alleen veel goedkoper maar eigenlijk ook veel leuker. Een kumpir erbij, een traditioneel gevulde aardappel, en je avond kan niet meer stuk!

Verder zijn er in deze wijk een aantal bijzondere bezienswaardigheden te zien. De Bosporusbrug bijvoorbeeld. Een architectonisch hoogstandje dat ook wel bekend staat als de navelstreng tussen Europees en Aziatisch Turkije. De brug hangt vrij over een afstand van 1 kilometer, gespannen tussen 2 pylonen van 165 meter hoog. Verder siert de Ortaköy Camii moskee het prachtige uitzicht over de oever, die tussen 1854 en 1855 in opdracht van sultan Abdülmecid werd gebouwd. Daarnaast vind je in deze wijk het beroemde vogelnest huis van Bruno Taut.

Citytrip Istanbul tips Ortakoy

Citytrip Istanbul tips – Uskudar

Neem de boot eens naar Üsküdar, de Aziatische kant van Istanbul. Echt een van die andere leuke citytrip Istanbul tips die zeker de moeite waard zijn, aangezien deze kant van de stad eigenlijk vrijwel nooit wordt genoemd in de reisgidsen. Het is hier een stuk rustiger en ruimer. Bovendien zijn er nauwelijks toeristen en dus ook geen opdringerige straatventers die je van alles en nog wat willen verkopen.

Wanneer je vanaf Üsküdar naar het noorden loopt, kom je regelmatig parken en stukken kade tegen, waar vandaan je een prachtig uitzicht hebt op de Skyline van het Europese deel van Istanbul en de Bosporus. In de parken zie je échte Turkije. Spelende kinderen in de klimrekken, keuvelende moeders en theelurkende mannetjes. Wanneer je aankomt in Üsküdar en iets in oostelijke richting loopt, kom je aan je linkerhand een supermarkt tegen. Ga naar binnen en met de lift helemaal naar boven. Daar vind je een klein restaurantje met een dakterras. Vanaf het terras heb je een boeiend uitzicht op het straatleven.

Citytrip Istanbul tips – Kumkapi

De wijk Kumkapi met zijn gezellige visrestaurantjes is ook een van die aardige citytrip Istanbul tips. Vooral ‘s avonds is het een feest er te zijn, alle straatjes zijn feestelijk verlicht en bij mooi weer eet echt iedereen buiten. Je wordt in alle restaurants bovendien iedere keer weer gastvrij ontvangen.

Meer citytrip Istanbul bezienswaardigheden en citytrip Istanbul tips

Tagged with: , , , , , ,
Posted in Istanbul

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum