Stockholm citytrip tips voor het hele gezin

Stockholm citytrip tips

Stockholm is echt een van de mooiste steden van Europa. Een citytrip naar Stockholm heeft zoveel moois te bieden dat je soms bijna niet weet waar je moet beginnen. Daarom hebben wij een aantal Stockholm citytrip tips op een rijtje gezet die echt de moeite waard zijn.

De wisseling van de wacht en Källaren Sten Sture
Wie denkt dat de wisseling van de wacht een bezienswaardigheid in Londen is, heeft maar deels gelijk. Ook in Stockholm is de wisseling van de wacht een ware bezienswaardigheid.
Stockholm citytrip tips - Wisseling van de wacht Op zaterdag kun rond een uur of 12 je bij het koninklijk paleis (Kungliga slottet of Stockholms slot) in Gamla Stan (de Oude Stad) naar de uitgebreide ceremoniële wisseling van de wacht kijken. Zorg dat je er op tijd bent, de wisseling van de wacht trekt namelijk meestal nogal veel bekijks. Daarna kun je in Gamla Stan voor weinig geld prima lunchen in bijvoorbeeld (lunch-) restaurant Källaren Sten Sture. Een lunch in de kelder van dit 14e eeuws gebouw is echt een aanrader en bovendien een bijzondere ervaring. Een andere k
oninklijke paleis dat zeer de moeite waard is om te bezoeken is Drottningholm Slot.

Stadhuset – Het stadhuis van Stockholm
Op zaterdagochtend en zaterdagmiddag is het mogelijk een rondleiding door Stadhuset, het Stadhuis van Stockholm te krijgen. De tour met gids in verschillende talen is echt de moeite waard. Met name de Gouden Kamer is bijzonder mooi!

Bezoek aan de Icebar
Voor zo’n 20 Euro kun je drie kwartier drankjes drinken in een ‘ijsbar’. Wat deze ervaring zo bijzonder maakt is dat de bar ook daadwerkelijk van ijs is gemaakt. Je krijg speciale jassen aan. Een echte aanrader. Denk er wel aan van te voren te reserveren, want het is een populaire attractie!

Stockholm citytrip tips voor het hele gezin

Tivoli Gröna Lund of een boottocht naar een van de vele eilanden
Tivoli Gröna Lund is een leuk pretpark met meer dan genoeg attracties voor jong en oud. Een prima plek voor zowel kinderen als jongeren om zich te vermaken. Tijdens de zomer is het park ook ’s avonds geopend. De vele mooie lichtjes maken het dan helemaal een bijzondere belevenis.Stockholm citytrip tips - Grona Lund Caroussel In de zomer is ook een dagtocht naar een van de vele eilanden zeer de moeite waard. Dagelijks vertrekken er vanaf het vaste land vele boten naar diverse eilanden.

De Cosmonova en het natuurhistorisch museum
In het Naturhistoriska Riksmuseet (T-Universitetet)  is de grootste bioscoopzaal ter wereld gevestigd. Hier kun je onder andere natuurfilms bekijken. Een bijzonder indrukwekkende ervaring. Wie de voorstelling in het Engels in plaats van Zweeds wil beluisteren kan om oordopjes vragen. Daarnaast zijn er in het museum leuke tentoonstellingen, zoals bijvoorbeeld over dinosaurussen, die ook de meeste kinderen bijzonder aan zullen spreken.

 

Meer leuke Stockholm citytrip tips of terug naar de Goedkope Citytrips homepagina.

 

 

 

 

 

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum