Goedkope citytrips Barcelona – Citytrip tips en aanraders

Goedkope citytrips Barcelona – citytrip tips

Barcelona, stad van de ontelbare tapasbars, lekker etenindrukwekkende architectuur, fantasievolle gebouwen en smaakvol design. Na Madrid de belangrijkste stad van Spanje. Hoofdstad van zowel de provincie Barcelona al van de autonome regio Catalonië. Zoals in heel Catalonië zijn het Catalaans en het Castiliaans de officiële taal. Met meer dan 1,5 miljoen inwoners in de kern van de stad is Barcelona tevens de op één na grootste stad van Spanje. De voorsteden meegerekend telt de bevolking zelfs uit meer dan 4 miljoen inwoners.

Goedkope citytrips Barcelona tip - Parc Güell

Barcelona ligt aan de Middellandse Zee en beschikt over een levendige boulevard en populaire zandstranden aan de rand van de stad. Een ideale citytrip bestemming.

Goedkope citytrips Barcelona tip – Plaça de Catalunya

Het plein voor de universiteit. Bekend om zijn fontein, lantarenpalen, gezellige winkeltjes en vele terrasjes.
Plaça de Catalunya is het drukste plein van de stad en ligt aan het einde van de straat de Ramblas. In tegenstelling tot vele andere pleinen in Barcelona heb je hier ook echt het gevoel je in een wereldstad te bevinden.
Aan het plein vindt je daarnaast het grote warenhuis El Corte Inglés, een opstapplaats voor de hop-on hop-off bussen die je langs alle toeristische attracties voeren en een metrostation. Maar je kunt hier natuurlijk ook gewoon een leuk terrasje pakken en lekker naar de mensen kijken.

Meer bezienswaardigheden in Barcelona

Goedkope citytrips Barcelona tip –  De Cripta de la Colònia Güell

Goedkope citytrip Barcelona tip - Cripta de la Colònia GüellNiet echt bekend bij toeristen, de Cripta de la Colònia Güell van Antoni Gaudí.
Deze Catalaanse wereldberoemde architect ontwierp rond 1900 een groot aantal markante gebouwen in Barcelona en daarbuiten. Zijn bekendste bouwwerk is de nooit voltooide Sagrada Familia. Gaudí wordt beschouwd als een van de grondleggers van de organische architectuur en als een van de grote genieën van de Jugendsstil. Colònia Güell is een wijk net buiten Barcelona: slechts 5 minuten met de trein en je bent er al. Hier in deze wijk vind de oude crypte, gemaakt door Antoni Gaudí. Het is een van de eerste kerkjes waaraan Gaudí heeft gewerkt en voor de bouw gebruikte hij oude restmaterialen als oude klinkers. Eigenlijk is deze crypte de voorloper van de Sagrada Familia. Van bakstenen zijn prachtige organische bogen gemaakt. De ruwe bakstenen wisselt hij af met kleurrijk glas en lood. Hij was dan ook een meester in het creëren van een bijzondere lichtval binnen zijn kerken. De kerk was bedoeld voor de arbeiders van de textielfabriek in deze wijk. Gaudí werkte zijn ontwerpen nooit nauwkeurig uit. Pas tijdens het bouwen ontstonden de definitieve vormen.

Meer goedkope citytrips Barcelona tips

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum