Goedkope citytrip Parijs tips – La Promenade Plantée en le Viaduc des Arts

Een goedkope citytrip Parijs – Tips, informatie en bezienswaardigheden

Parijs. Metropool en verreweg de grootste stad van Frankrijk. Met bijna 2,5 miljoen inwoners brengt een goedkope citytrip Parijs je bovendien naar één van de grootste steden van Europa.
Net als Rome en Lissabon is Parijs gebouwd op 7 heuvels. De stad en heeft haar oorsprong op het eiland Île de la Cité, waar onder meer de Notre Dame staat. Hoewel Parijs tijdens de Romeinse overheersing Lutetia heette, stamt de huidige naam van de stad af van Parisii, naar de Keltische stam die als stichter van de stad geldt.

Tip voor een goedkope citytrip Parijs – Bezoek het Louvre met een voordeelkaart
Parijs dankt haar faam onder andere aan de vele belangrijke musea die de stad rijk is. Hiervan is het Louvre  (La Musée du Louvre) verreweg het bekendst. Na ‘de Da Vinci Code’ van Dan Brown is het sowieso lastig voor te stellen dat er nog veel mensen zijn die nog nooit van dit wereldberoemde museum gehoord hebben. Het Louvre is niet alleen het grootste museum van Parijs, maar bovendien ook één van de oudste musea ter wereld en sinds 1793 al opgesteld voor het publiek.

Goedkope citytrip Parijs tip - Het Louvre met voordeelkaart

Voor liefhebbers van kunst en musea is de ‘Carte Musées et Monuments de Paris’ een absolute aanrader. Met deze voordeelkaart heb je voordelig toegang tot meer dan 50 verschillende musea! Kinderen mogen gratis naar binnen. Kunstliefhebbers met een beperkt budget hebben de eerste zondag van iedere maand is de mogelijkheid te profiteren van gratis toegang voor iedereen!
Een van de bekendste werken tentoongesteld in het Louvre is de Mona Lisa, het meesterwerk van Leonardo da Vinci. Maar het Louvre biedt zo onnoemelijk veel andere bezienswaardigheden dat een bekopte opsomming alle overige kunstwerken echt te kort zou doen. Er valt zo onbeschrijflijk veel meer moois en indrukwekkends te zien in dit voormalig paleis… Eigenlijk zou iedereen het Louvre eens moeten kunnen bezoeken.

Meer informatie over de het Louvre Engels  (officiële website) / Nederlands (wikipedia)

 Citytrip Parijs - La Musée d’OrsayVoor degenen die geen zin hebben het grote en doorgaans drukke Louvre is er de mogelijkheid op steenworp afstand van het Louvre het Museé d’Orsay te bezoeken.

Waar je vanwege de drukte en de omvang van het Louvre nog wel eens de neiging kan krijgen er wat sneller doorheen te lopen, biedt het Museé d’Orsay meer rust terwijl het in zeker opzicht qua kunstcollectie absoluut niet voor het Louvre onderdoet.

Meer informatie over la Museé d’Orsay Engels (officiële website) / Nederlands (wikipedia)

Meer goedkope citytrip Parijs bezienswaardigheden

 

Meer leuke citytrip Parijs tips –  La Promenade plantée en Le Viaduc des Arts

Citytrip Parijs - Le Viaduc des Arts in La Promenade PlantéeLangs de Avenue Daumesnil ligt een 19e eeuws viaduct dat tot 1969 dienst heeft gedaan als verhoogde spoorlijn. Nu ligt hier de Promenade Plantée. Een groene strook van 4,5 km lang die door het hele 12e arrondissement, met een wandelroute bovendien gedeeltelijk over dit historische viaduct loopt. Als je van fietsen houdt dan is de fietsroute door het park trouwens ook een absolute aanrader. Onder het spoor bevindt zich le Viaduc des Arts. In de bogen van het viaduct zijn talloze leuke galeries, gezellige cafeetjes, restaurants en bijzondere boutiques te vinden waar je heerlijk kunt rondneuzen en even lekker kunt bijkomen. Het is niet voor niets dat dit stuk van de Promenade le Viaduc des Arts wordt genoemd. Le Viaduc des Arts bevindt zich aan het begin van de Promenade Plantée, vlak bij uitgang Lyon van metrohalte Bastille.

Meer informatie over La Promenade Plantée Frans (officiële website) / Nederlands (wikipedia)

Meer goedkope citytrip Parijs tips

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum