Goedkope citytrip Berlijn tips: De Rijksdag en Prenzlauer Berg

Goedkope citytrip Berlijn

Goedkope citytrip Berlijn tip - De RijksdagBerlijn is ‘n hippe stad waar van alles te doen en beleven valt. Een levendige metropool met niet één bruisend centrum, maar meerdere. Hoewel een goedkope citytrip Berlijn ook vele gezellige winkelstraatjes met knusse terrasjes te bieden heeft is het de kunst deze te vinden. Uitgaansgelegenheden, ontmoetingsplekken en winkelstraten liggen in Berlijn overal verspreid over de stad en dat terwijl Berlijn is 1 tot 1,5 keer zo groot is als Parijs.

3, 4 of 5 dagen Berlijn - Grand City Hotel Berlin East
Peter Langhout Reizen
68.00
Busreis Berlijn 4 dagen incl Nederlandstalige reisleiding
Vakantiestunt.nl
94.00
Busreis Berlijn 5 dagen incl Nederlandstalige reisleiding
Vakantiestunt.nl
194.00
5 dagen busreis Berlijn, apr-okt
Peter Langhout Reizen
239.00


Goedkope citytrip Berlijn tip – De Rijksdag
Al jaren steevast de onbetwiste nummer 1 der top Berlijn bezienswaardigheden. Sinds 1999 weer de plek waar het Duitse parlement is gezeteld. Bij de renovatie is er voor gekozen de historische buitenkant van de Rijksdag, met haar mooie trappen, imposante pilaren en indrukwekkende hoektorens intact te laten. Hiermee heeft architect Norman Forster de geest van de Weimar Republiek perfect weten te bewaren. Een statig regeringsgebouw dat recht doet aan de grandeur van een roemrucht verleden. Het interieur heeft een totaal ander, als het ware transparant karakter. De regering vergadert in de plenaire zaal. Hier worden de belangrijke besluiten worden genomen. Daaromheen begeeft zich een spiraalvormige wandelpromenade die zich een weg naar de grote glazen koepel slingert. Naar boven kuierend kijk je zo de zaal in. Hiermee wordt het volk denkbeeldig in staat gesteld de regering in de gaten te houden. De Rijksdag is tot middernacht geopend. Houdt er wel rekening mee dat de rijen vaak erg lang zijn.

Meer informatie over de Rijksdag
Meer Berlijnse bezienswaardigheden zoals het Joods MonumentHackesche Höfe en de Nederlandse ambassade.


Goedkope citytrip Berlijn aanrader – Prenzlauer Berg

Berlijn is een stad met een roerige geschiedenis. Oost en West werden jarenlang verdeeld door de Berlijnse muur. Goedkope citytrip Berlijn tip - Prenzlauer bergHet is alweer even geleden dat deze in 1989 werd neergehaald. De samensmelting van Oost- en West-Berlijn die daarop volgde is in meerdere opzichten wonderbaarlijk goed verlopen. Een mooi voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de wijk Prenzlauer Berg. De bewoners komen uit alle kringen van de bevolking komen en dat is goed terug te zien in de huizen; Sommige architectuur is typisch Oostblok en ander huizen zijn weer typisch Westers modern. De wijk ademt een uitermate bijzonder sfeer. Echte aanrader is de biologische markt op zaterdagochtend in de Kollwitzstrasse. Ook ‘s avonds is Prenzlauer Berg een bezoek waard. In bijna ieder klein straatje zit wel een leuk restaurant of café.

Andere leuke tips en aanraders voor een goedkope citytrip Berlijn zijn de Teufelsberg, Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche en per Trabant door Berlijn.

 

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum