Citytrip Rome tips en aanraders

Citytrip Rome tips – Niet meer dromen, ga op citytrip Rome!

Dankzij het grote aanbod goedkope vliegtickets Rome van diverse luchtvaartmaatschappijen is alleen dromen van Rome verleden tijd. Een paar dagen doorbrengen in deze oude en zeer inspirerende stad is zó geregeld. Gewoon even een citytrip Rome boeken. In een stad als Rome kom je al snel tijd te kort. Lekker zitten en genieten op de Spaanse Trappen, een muntje gooien in de Trevi Fontein, kunst kijken in Vaticaanstad, shoppen op de Via Condotti, lekker eten… En er is nog veel en veel meer te doen. Wij hebben de meest bijzondere citytrip Rome tips voor je op een rijtje gezet.

Citytrip Rome tips - De Trevi fonteinCitytrip Rome tip – Beroemde bouwwerken
Rome is gul als het gaat om kosteloos genieten van cultureel erfgoed. Tal van beroemde bouwwerken zijn gratis te bewonderen. Ook het Pantheon, de tempel die gewijd is aan alle goden, is vrij toegankelijk. Bewonder de grootste dakkoepel ter wereld (doorsnede 43 meter) met een oculus (oog) waardoor zonlicht naar binnen schijnt. Andere citytrip Rome tips die gratis te bewonderen zijn:

 • Het Forum Romanum;
 • De Trevi Fontein;
 • De Spaanse Trappen;
 • Het Colosseum;
 • Het Castel Sant’Angelo;
 • Het Piazza Navona;
 • De St. Pieterskerk;
 • Alle andere kerken;
 • De Vaticaanse musea, de Sixtijnse Kapel, de Capitoline Musea en het Tabularium iedere laatste zondag van de maand vrij toegankelijk.

Citytrip Rome tips – Haute couture, exclusief shoppen en het laatste op modegebied
Tegenover de beroemde Spaanse trappen is de Via Condotti dé straat waar alle bekende couturiers een winkel hebben. Een citytrip Rome is smullen van mooie tassen bij Gucci, onbetaalbare bruidsjurken bij Dior, kostbare juwelen bij Bvlgari en Damiani. Ook bij Prada, MaxMara en Giorgio Armani blijft het voor de meeste mensen bij etalages bewonderen. Even bijkomen van al deze verleidingen in het beroemde café El Gréco, ooit het favoriete adres van de schrijvers Ernest Hemingway en Mark Twain.
Het blijft zeker niet bij kijken tijdens een citytrp Rome, want er is ook zoveel betaalbaar moois te koop. Hippe schoenen, tongstrelende olijfolie, antieke prenten, T-shirts met afbeeldingen van Michelangelo, prachtig speelgoed, lederwaren, haute couture, keukengerei, Parmezaanse kazen en bijzondere pasta… Winkelen in Rome is een doel op zich!

Citytrip Rome bezienswaardigheden – Vaticaanstad en religieuze winkeltjess
Één van de citytrip Rome tips die je eigenlijk niet mag missen is een bezoek aan Vaticaanstad, want er is hier zo onbeschrijfelijk veel moois te zien! De plafondschilderingen van Michelangelo bijvoorbeeld, in de Sixtijnse Kapel. Om een lange rij te vermijden heel vroeg op het programma zetten! Ronddwalen door de Sint Pieter. Op de foto met een korpslid van de Zwitserse Garde, die nog altijd de kleurige uniformen dragen uit de tijd van Julius ll (rond het jaar 1500). Verbaas je vervolgens voor de etalages van de winkels achter het Panteon over de grote collectie heilige kunst en missiemode. Ringen voor goed heiligmannen, habijten, soutanes, rozenkransen, wijnkelken en mantels… Waar anders ter wereld vind je dit soort winkels?

Meer citytrip Rome tips en bezienswaardigheden

 • Time Elevator is een 3-dimensionale show voor toeristen waar in 45 minuten de geschiedenis van Rome wordt gepresenteerd (in 5 talen, waaronder Engels);
 • EU-inwoners onder de 18 en boven de 65 jaar hebben gratis toegang tot de meeste musea en monumenten;

 

 

  Zoek hotels

  Bestemming
  Aankomstdatum
  Vertrekdatum