Citytrip Praag bezienswaardigheden en tips

Citytrip Praag tips, bezienswaardigheden en handige informatie

Een citytrip Praag (‘Praha’ in het Tsjechisch) voert je naar de hoofdstad van Tsjechië. Vroeger ook de hoofdstad van Tsjechoslowakije. Praag, ook wel de gouden stad genoemd, telt bijna 1.200.000 inwoners en heeft een oppervlakte van ongeveer 500 km². Praag ligt vrij centraal en is op heuvels aan de aan de rivier de Moldau (Vltava in het Tsjechisch) gebouwd. De Praagse zomers zijn net even iets warmer dan hier bij ons en in de winter is het er kouder en houdt de kou ook langer aan.

Citytrip Praag bezienswaardigheden – Het Oude Stadsplein en astronomisch uurwerk.
citytrip Praag bezienswaardighedenDe meeste bezienswaardigheden vind je in Praag in de binnenstad en dan met name in de Oude Stad. Staromestske Namesti (het Oude Stadsplein) is is een van de toeristische trekpleisters van Praag en is verplichte kost voor iedere citytrip Praag. Het Oude Stadsplein heeft een rijke geschiedenis. Het plein stamt uit de 12e eeuw en was eeuwenlang hét handelscentrum en de voornaamste marktplaats van Praag. Meer dan eens is het plein het toneel geweest van belangrijke historische gebeurtenissen.

Bovendien vormt het plein het decor voor een van dé bezienswaardigheden van Praag. In de gevel van het Raadhuis bevindt zich namelijk de wereldberoemde astronomische klok, Orloj, een van de andere bijzondere citytrip Praag bezienswaardigheden. Naast de tijd toont dit uurwerk zowel de de dagen als maanstand. Ieder uur vindt wordt ingeluid met een mechanische optocht van figuren. In het schouwspel trekt een bont gezelschap voorbij dat op de hielen wordt gezeten door een skelet dat de dood voor moet stellen.Het uurwerk is in 1490 gemaakt door klokkenmaker Hanus. Volgens de legende heeft  men na voltooiing van het uurwerk met een gloeiend zwaard zijn ogen uitgestoken om te voorkomen dat hij ooit nog een dergelijk uurwerk kon maken.

Meer informatie over het astronomisch uurwerk
Meer citytrip Praag bezienswaardigheden

Citytrip Praag bijzonderheden – De Praagse Jugendstil
Geen enkele Europese hoofdstad heeft zoveel uiteenlopende bouwstijlen als Praag. Zowel het Praagse Centraal Station als Hotel Centraal zijn dankzij de fantastische Jugendstil stijl waarin zij gebouwd zijn echte citytrip Praag bezienswaardigheden. Het zijn ieder voor zich prachtige bouwwerken die je echt gezien moet hebben.

Het Centraal Station is in 2011 na een jarenlange renovatie officieel heropend. Kosten noch moeite zijn bespaard om de karakteristieke kenmerken van de Praagse Jugendstil in volle glorie te herstellen. Het Hoewel het Centraal Station oorspronkelijk in 1871 werd gebouwd, is het tussen 1901 en 1909 volledig omgebouwd naar een Jugendstil ontwerp van Josef Fanta. De Jugendstil bouwstijl was begin vorige eeuw, gedurende de bloeiperiode van de stad erg in de mode. Organische vormen zijn in de vorm van vrouwenfiguren en vooral planten en bladeren overal als ornament en motief terug te vinden.
Hotel Centraal wordt gesierd door talrijke prachtige kenmerken van deze geroemde bouwstijl. Sinds het gebouw is gerestaureerd kun je er zo binnenlopen. Bijzonder indrukwekkend om te zien hoe men de oude natuurlijke elementen en organische details prachtig heeft verweven met de hedendaagse stijl van bouwen.

Meer citytrip Praag  aanraders

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*