Citytrip Londen tips en aanraders

Citytrip Londen tips – The place to be

Londen is de meest fantastische stad ter wereld. De mengeling van oud en nieuw, de rust en de kalmte, de vele openbare parken en de culturele diversiteit: dit alles maakt Londen zo uniek! De stad staat nooit stil en is altijd wat te doen. Daarnaast heeft Londen een uitgebreid aanbod winkels, bars, restaurants, clubs en live muziek.

Citytrip Londen tips -

In een paar dagen Londen zien is vrijwel onmogelijk. Daarom geven wij je hier overzicht citytrip Londen tips, zodat je gericht deze wereldstad kunt gaan bezoeken. De Visitor Travel Card behoort daarbij tot de standaarduitrusting van elke ‘Londenganger’. Een leuke citytrip tip om je bezoek aan de Britse hoofdstad mee te beginnen is in ieder geval een rondrit per open dubbeldekker met Hop-on Hop-off-excursie. Dit geeft het broodnodige overzicht en wijst de weg naar de verschillende bezienswaardigheden. De aflossing van de wacht, om 11.30 uur bij Buckingham Palace, is één van die Britse rituelen die je eens gezien moet hebben, evenals een bezoek een de Tower of London en de Tower Bridge. Picadilly Circus is het volgende doel. En wil je Londen eens van bovenaf bekijken, ga dan naar the London Eye, een unieke ervaring (ter plaatse te boeken) en een van de citytrip tips die je niet mag missen!

Citytrip Londen tips – Kunst, culuur en entertainment

Ben je op zoek bent naar kunst, tentoonstellingen, muziek en entertainment van wereldklasse, dan moet je in Londen zijn. Van culturele instituten zoals het Royal Opera House en het British Museum, tot hippe openluchtevenementen zoals het Notting Hill Carnival en de Party in the Park. Er is voor elk wat wils. De culturele centra van Londen bieden leuke programma’s voor muziek, theater en dans. Een van de culturele citytrip Londen tips betreft  de meer dan 70 Londense musea en galeries die vrij toegankelijk (gratis) zijn – waaronder het V&A, het Natural History Museum, The National gallery en het Science Museum. Breng vooral een bezoek aan de meest bezochte attractie van Londen, het British Museum, dat zijn immense binnenplein, The Great Court, heeft opengesteld.

Meer citytrips Londen tips

Citytrip Londen tip – Shop till you drop op citytrip naar Londen

Londen is een waar paradijs voor fashionista’s en shop-a-holics. Verspreid over de stad is er echt van alles te vinden voor iedereen die van shoppen houdt. Van markten, beroemde warenhuizen en mode voor het grote publiek tot het laatste op het gebied van high fashion en exclusieve luxeartikelen. Londen beschikt over een geweldige slectie hippe boetieks waar je voor een redelijke prijs designer-look fashion kunt vinden. De eerste stop voor te gekke dames- en herenkleding zijn de nauwe straatjes van Covent Garden. Covent Garden, één van London’s toeristische mekka’s, is altijd druk en gezellig. In het hart vindt men de Piazza. Daar treden vaak straatmuzikanten op en vertonen straatkunstenaars hun kunsten. Vanaf die plek is het één groot netwerk van straten waar je de leukste winkels vindt. Er zijn hier veel designerwinkels en veel winkels van de middelgrote ketens zoals Burberry, Hobbs, French Connection,  Abercrombie & Fitch, Gap en Kookai.

Citytrip Londen tips – Lekker eten, drinken en uitgaan 

Londen is een bestemming van wereldklasse voor mensen die van lekker eten houden. Goede restaurants, uitstekende delicatessezaken, levendige cafés en gezellige pubs. En wat is er Engelser dan een pub? Je vindt ze op elke hoek van de straat. Het is in Engeland helemaal ingeburgerd om na je werk even de pub in te duiken en te genieten van een biertje. De laatste tip uit ons rijtje citytrip Londen tips willen we gebruiken om je op het hart drukken bij een volgend bezoek aan Londen ook echt eens een pub te bezoeken. Waarschijnlijk ben je gelijk verkocht, want de sfeer is er erg gemoedelijk en gastvrij.

Citytrip Londen tip – Parken

Wil je de stad Londen even ontvluchten, ga dan naar één van
Citytrip Londen tipsde prachtige centrale parken in Londen. Er zijn maar weinig grote steden in de wereld die zo veel groen hebben als Londen. Meer dan 1800 parken, groene pleintjes en ander openbaar groen geven de stad een uniek karakter. Als je houdt van openlucht entertainment dan kun je je hier laten verwennen. Er zijn gedurende de hele zomer honderden openlucht evenementen en voorstellingen.

Meer citytrip Londen tips en informatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*