Citytrip Lissabon tips: Parque das Nações, Torre Vasco da Gama en Oceanário de Lisboa

Citytrip Lissabon tips, bezienswaardigheden en handige informatie

Lissabon. Hoofdstad van Portugal met meer dan 560.000 inwoners. De stad behoort tot de snelst groeinde stedelijke gebieden van Europa en is net als Rome en Parijs op 7 heuvels gebouwd. Het is een stad met een roemrucht verleden en geldt als de bakermat van de grote ontdekkingreizen eind 15e eeuw. Veel bezienswaardigheden op citytrip Lissabon herinneren aan de Gouden Eeuw die hierop volgde. Daarnaast is de invloed van de diverse culturen die door de eeuwen heen in Lissabon de dienst hebben uitgemaakt zichtbaar. Een culturele erfenis die een belangrijk onderdeel uitmaakt van het dagelijks leven van vele inwoners van Lissabon.

Lissabon is bovenal stad van de Fado, de beroemde Portugese zangkunst. Voor veel inwoners van Lissabon betekent Fado eigenlijk veel meer dan zang en dans alleen. Fado vertolkt de stem in het Portugese levensleid. Wie het authentieke Fado gevoel eens echt wil ervaren moet echt een bezoekje aan de wijk Bairro Alto te brengen.

Citytrip Lissabon tips – Parque das Nações 

Citytrip Lissabon tip - Parque das Nações

Parque das Nações is een moderne wijk in het oosten van de stad en werd gerealiseerd ter gelegenheid van de Expo wereldtentoonstelling die in 1998 in Lissabon werd georganiseerd. Naast diverse attracties heeft het meerdere concerthallen, leuke barretjes, goede restaurants en een mooie route langs de Taag te bieden.
Een van de citytrip Lissabon tips in Parque das Nações is de Torre Vasco da Gama, het hoogste gebouw van Lissabon. Zowel het uitkijkplatform als het restaurant in de toren biedt een mooi uitzicht.
Langs het water loopt een kabelbaan die Torre Vasco da Gama met Oceanário de Lisboa verbindt. Deze kabelbaan biedt een schitterend uitzicht over Parque das Nações.

Oceanário de Lisboa is het op één na grootste aquarium ter wereld. Dit aquarium beschikt over uitgestrekte bassins met bijzondere zeedieren zoals haaien, maanvissen, barracuda’s en pinguïns. In het Atlantisch Paviljoen Pavilhão Atlântico (Atlantisch Paviljoen) worden ook grote concerten gegeven en beurzen georganiseerd.

Citytrip Lissabon tips - Oceanário de Lisboa

Meer informatie over Parque das Nações

Meer Citytrip Lissabon tips

 

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum