Citytrip Brussel tips en aanraders: De Vossenmarkt, het Grote Zavel en de Grote Markt

Citytrip Brussel tips naar bruisend Brussel

Stad van verborgen charmes. Naast het historisch centrum, vol statige gevels en sfeervolle pleintjes, beschikt Brussel over vele gezellige café’s, prima restaurants en levendige terrasjes. De Grote Markt is echt adembenemend mooi, maar de stad heeft zo veel meer te bieden. De vele tuinen en parken, die Brussel tot de groenste stad van Europa maken, doen voor deze schoonheid bijvoorbeeld absoluut niet onder.

Wil je op zoek naar antiek en curiosa?
citytrip brussel tips - Curiosa en antiek op de VossenmarktDan hebben wij een aantal handige citytrip Brussel tips voor je. Voor echt antiek moet je op de Grote Zavel zijn. Daarnaast is er op de Vossenmarkt dagelijks een meer volkse rommelmarkt die met name vroege vogels zal aanspreken. Elke morgen tot iets na het middaguur stallen handelaren hier hun spulletjes van vroeger tijden uit. Zowel echte liefhebbers als kenners van antiek komen hier al heel vroeg  naar toe om voor een klein prijsje topstukken op te kop proberen te tikken. Als je als toerist de Vossenmarkt bezoekt, kun je het beste zo vroeg mogelijk komen om vervolgens lekker uitgebreid te slenteren tussen de oude meubels, het vele glaswerk, aardewerk, porcelein, aftandse bromfietsen, tv’s, naaimachines, muziekinstrumenten en stapels kleding.

Het Grote Zavel is meer een plein om heerlijk over te flaneren. Hier vind je luxe zaken van antiquairs en hier en daar een galerie met moderne kunst. Op de Zavel wordt iedere zaterdag en zondag vanaf 9 uur een antiek- en boekenmarkt gehouden.

Heb je zin in citytrip Brussel shopping tips?
Prima, dan ben je in Brussel aan het goede adres. Houd je van shoppen dan kun je fijn je hart in Brussel ophalen.
Brussel staat bekend om zijn vele leuke winkels en aparte boetiekjes voor bijzondere geschenken, culinaire specialiteiten en de laatste mode.

Heb je meer behoefte aan bijzondere citytrip Brussel tips?
Dat treft! Houd je van strips dan is Brussel een waar paradijs. Naast het beroemde Stripmuseum en de talloze stripshops zijn er verspreid over de stad diverse indrukwekkende strip-muurschilderingen te zien. Het Stripmuseum heeft in samenwerking met de gemeente diverse blinde muren omgetoverd tot reusachtige striptekeningen. Je hoeft dus niet raar op te kijken als je ineens oog in oog staat met een sterk uitvergrote afbeelding van een van  je stripidolen.  Het is zelfs mogelijk een speciale beeldverhaalroute te volgen die de muurtekeningen met elkaar verbindt. Een absolute aanrader voor de echte stripliefhebber. Het Stripmuseum is een begrip in Brussel en in de loop der tijd  uitgegroeid tot een van de populaire bezienswaardigheden op citytrip Brussel.
Naast een permanente tentoonstelling zijn er in het museum ook regelmatig tijdelijke exposities bewonderen en beschikt het bovendien over een stripshop, een leeszaal en een vrij toegankelijk studiecentrum.

Of ben je op zoek citytrip Brussel tips die je direct naar het cultureel hart van Brussel leiden?
In dat geval moet je op de de Kunstberg en directe omgeving zijn, hier in het centrum van Brussel, op wandelafstand van de Grote Markt en het Centraal Station klopt het cultureel hart van Brussel. Hier vind je in het indrukwekkende Art-Nouveau gebouw ‘Old England’ een prachtig Muziekinstrumenten-museum. Daarnaast vind je hier de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België met een fraaie collectie voor oude Kunst en voor-moderne Kunst, de Bellevuemusea (Het museum van de Dynastie en Memoriaal Koning Boudewijn), de archeologische site van het voormalige Paleis van Brussel en het Paleis voor de Schone Kunsten.

Meer citytrip Brussel tips

 

 

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum