De mooiste citytrip Barcelona bezienswaardigheden

Citytrip Barcelona bezienswaardigheden – La Sagrada Familia

De Sagrada Familia is één van de meest in het oog springende bouwwerken van de stad. In 1883 begon architect Antoni Gaudí met dit megaproject, maar zijn plotselinge dood in 1926 zorgde er voor dat de bijzondere kerk tot op heden nog steeds niet is afgebouwd. Elk jaar is ‘De Onvoltooide’, zoals La Sagrada Familia ook wel wordt genoemd, de meest bezochte bezienswaardigheid van Barcelona.

citytrip barcelona bezienswaardigheden - La Sagrada Familia.jpgIn 1883 aanvaardde Antoni Gaudí de opdracht de ‘kerk der armen’, waar toen al aan werd gewerkt, te voltooien. Naar de wens van de opdrachtgever mocht alleen met geld van donaties worden gebouwd, wat het werk niet bespoedigde. De meester Gaudí wilde de bouw van de kerk als kroon op zijn carrière zien, waarin hij ook slaagde, maar ook tegenwoordig staat er nog maar een fractie van wat Gaudí op de tekentafel bedacht. Vanaf 1914 was de bouwkeet bij de keet twaalf jaar lang zo ongeveer de woning van Gaudí. Zijn dood in 1926 betekende de voorlopige stopzetting van de bouwactiviteiten. Van de 4 gevels, die gewijd zijn aan het leven van Christus, was alleen de oostelijke gevel (de geboorte van Christus) gereed. Burgeroorlog en Tweede Wereldoorlog leidden ertoe dat de bouw pas in 1952 werd hervat. De torens van de westelijke gevel (de lijdensweg en de dood van Christus) werden in 1976 voltooid. Sinds de jaren ’80 wordt de bouw aan een van de mooiste citytrip Barcelona bezienswaardigheden door de inkomsten uit het toerisme versneld.

Adres: Pl. De la Sagrada Familia (Eixample)
Metrohalte: Sagrada Familia

Openingstijden: In de maanden oktober t/m april geopend tussen 9.00 en 18.00 uur en in de maanden mei t/m september tussen 9.oo en 20.00 uur.
Meer infromatie op de webite van La Sagrada Familia (Engels)

Citytrip Barcelona bezienswaardigheden – De Columbuszuil

Helemaal aan het eind van de Ramblas vind je de Columbuszuil, een van de andere citytrip Barcelona bezienswaardigheden. De Columbuszuil (aan de Passeig de Colom) is een van de grote symbolen van de ‘ijzertijd’ in de architectuurgeschiedenis van Barcelona. In de 2e helft van de 19e eeuw oriënteerde men zich vooral op ijzer. Op een aantal plaatsen in de stad wordt aangetoond dat de destijds voor bouwdoeleinden nieuwe grondstof ijzer heel vormvast kon worden gebruikt. Ook uit die bouwtijd: gewelven van markthallen en stations, metro-ingangen, straatverlichting, winkelgevels, fonteinen en bankjes op straat. Ook Antonio Gaudí en andere vertegenwoordigers van de modernistische cultuurstroming werkten veel met ijzer. De Columbuszuil is te beklimmen en levert een grappig uitzicht over de Ramblas op. De lift naar uitkijkplatform kost een paar euro per persoon.

Adres: Pl. Portal de la Pau (Port Vell).
Metrohalte: Drassanes

Meer citytrip Barcelona bezienswaardigheden en citytrip tips
Terug naar de goedkope citytrips homepagina

Tagged with: , , , , , ,
Posted in Barcelona

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum