Bijzondere citytrip tips Istanbul – De Çamlıca heuvel en Eyüp

Citytrip tips Istanbul  – De Çamlıca panoramaheuvel met gezellige theepaviljoens

Aan de oostzijde van de Bosporus is op de hoogste heuvel van Istanbul een authentieke Turkse theetuin aangelegd. Bij goed weer, maar ook bij nacht, heb je hier een schitterend uitzicht over de Bosporus, de bruggen, de Zee van Marmara en beide stadsdelen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze fraaie tuin  veel door Turken wordt bezocht om lekker te picknicken. Het ook typisch zo’n plek waar veel bruidsparen op de foto worden gezet. Naast enkele fraaie Turkse prieeltjes, staan er ook 2 mooi ingerichte houten theepaviljoens en er is een terras met veel zitbanken. Er heerst hier een oprecht leuke sfeer en dat maakt deze plek echt tot een van die leuke citytrip tips Istanbul.

Citytrip tips Istanbul – Eyüp
citytrip tips Istanbul - EyüpEén van de andere indrukwekkende citytrip tips Istanbul is een uitstapje naar Eyüp, een bedevaartsoord met een prachtige moskee, een schitterende begraafplaats met mooie grafzerken. Links om de moskee heenlopend kom je op het wandelpad dat je bergopwaarts naar Café Pierre Lotti brengt, daar heb je een prachtig uitzicht over de Gouden Hoorn richting stadscentrum.  De wandeling duurt ongeveer één uur; maar het is net een kalligrafiemuseum en absoluut de moeite waard.  Daarvandaan kan je met de kabelbaan naar beneden en dan met een bus of een taxi terug naar het stadscentrum.

Citytrip tips Istanbul – Een Turks tapijt kopen
Als je een Turks tapijt als souvenir mee naar huis wilt nemen, heb je in Istanbul genoeg keus. Teveel misschien. Overal tapijtwinkels en veel, heel veel verkopers.
Omdat een overzicht citytrip tips Istanbul niet compleet is zonder, hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om te voorkomen dat je bekocht thuiskomt.

 • Zorg dat je altijd de keuze hebt uit meerdere winkels bij elkaar in de buurt en bepaal van tevoren of je zoekt naar een antiek geknoopt tapijt of een op moderne wijze gemaakte kelim.
 • Laat je niet verleiden om bij de aankoop van het tapijt je te laten helpen door één van de vele handelaren. Ze nemen je, alleraardigst, mee naar die winkels waarmee ze afspraken hebben, en dat betekent automatisch dat je bovenop de verkoopprijs minimaal 30% commissie betaalt.
 • In sommige hotels worden je georganiseerde dagtrips aangeboden naar tapijtfabrieken. Ook hierbij geldt, dat je sowieso een hogere prijs betaalt, omdat ook deze hotels commissie ontvangen.
 • Wanneer je je onder druk gezet voelt worden, verlaat dan gewoon het pand, ondanks de aangeboden kopjes thee.
 • Een certificaat kan iedereen je geven, het biedt geen garantie van echtheid, kijk liever of dat de winkel een bord van de Turkse Kamer van Koophandel heeft hangen.

Meer bijzondere citytrip tips Istanbul
Terug naar de goedkope citytrips homepagina

Tagged with: , , , , , ,
Posted in Istanbul

  Zoek hotels

  Bestemming
  Aankomstdatum
  Vertrekdatum