Bezienswaardigheden Istanbul – Met de ferry naar de baai van Cengelkoy

Ferrytocht bezienswaardigheden Istanbul

Moe van het gesjouw door de stad?  Maak een tocht met de veerdienst op de Bosporus. Kies dan niet voor de toeristische route maar neem eens de normale bootdienst. Neem daarvoor de ferry bij het 2e bootstation rechts van de Galatabrug, Bogas genaamd. De ferry steekt eerst de Gouden Hoorn over, vaart vervolgens langs het Dolmabahace Paleis en het Marinemuseum, naar het prachtig barokke  18e eeuwse ferry stationsgebouw Besiktas. Vervolgens steekt de ferry de Bosporus over naar de Aziatische kustplaats Kuzguncuk. Hier zie je de eerste Yali’s, decoratieve houten buitenhuizen uit de 18e eeuw, vaak in Russische bouwstijl.

Bezienswaardigheden Istanbul - Ferrytocht langs Dolmabahce PalaceDaarna voert de ferrytocht bezienswaardigheden Istanbul je onder de imposante 1e Bosporus brug door, die maar liefst 64 meter boven je uittorent. Vlak langs het prachtige, met militaire poortwachters beschermde, Beylerbeyi paleis. Bijzonder hierbij zijn de 2 badpaviljoens. Een voor de harem en de ander voor mannen. De ferrytocht bezienswaardigheden Istanbul vervolgt langs de prachtige kustlijn vol met imposante villa’s en moskeeën aan het water en eindigt bij de aanlegsteiger in het dorpje Cengelkoy. Dat is een leuk, nog typisch Turks kustplaatsje in een prachtige op het zuiden gelegen baai.  Het dorpspleintje heeft een grote, inmiddels gestutte, eeuwenoude plataanboom. Vanaf het terras direct aan het water, heb je tevens een prachtig uitzicht op de Bosporusbrug met er onder door het vergezicht op het oude stadsdeel van Istanbul met zijn fraaie Moskeeën.

Reisinformatie over de boottocht bezienswaardigheden Istanbul

Bij bootstation Bogas koop je bij het loket rechts van de ingang een muntje (jeton) naar Cengelkoy. Daarmee kan je door het draaihek naar de wachthal. De vertrektijden staan vaak op een publicatiebord. De vaartocht is 1/2 uur. Aan boord zijn koffie, thee en frisdrank te koop.
Let op dat de laatste boot uit Cengelkoy, terug naar centrum stad, 16.20 uur vertrekt en vergeet vooral niet eerst weer een muntje te kopen!

Meer bezienswaardigheden istanbul
Terug naar goedkope citytrips home

Tagged with: , , , , , , , ,
Posted in Istanbul

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum