Prima Barcelona restaurant tips

Barcelona restaurant tips

Het avondeten gaat in de restaurants een stuk sneller dan de lunch bij de Spanjaarden. Waar ze voor de lunch uitgebreid de tijd nemen moet je er bij het avondeten niet van staan te kijken als je bord direct na je laatste hap wordt weggehaald en het volgende gerecht direct op tafel komt. De avondmaaltijd wordt gegeten rond een uur of 9 à 10. In het weekend kun je doorgaans beter even overdag bellen om te reserveren en een teleurstelling te voorkomen.

Barcelona restaurant tip – Mamacafé
Als restaurant is Mamacafé helemaal leuk, lekker, verrassend, net even anders. De naam klinkt dan misschien niet direct uitnodigend, maar dit is een restaurant waar echt met aandacht en liefde wordt gekookt. Verse en met smaak gemaakte gerechten op basis van originele recepten. Hier proef je echt het verschil! De kaart biedt zowel vegetarische, als ook vlees- en visgerechten. Met een vriendelijke bediening voelt dit restaurant bij binnenkomst bovendien direct prettig aan. De hele sfeer, aankleding, het eten en de mensen hebben uitstraling, en dat maakt merkbaar verschil. Mamacafé  ligt in het centrum, maar net even weg uit het hele toeristische deel aan C. Doctor Dou.

Barcelona restaurant tip – La Venta
Barcelona restaurant tip - La Venta
Prachtige eetgelegenheid voor zowel diner als lunch tegenover café Mirablau. Het is een plek waar internationaal zaken wordt gedaan, maar waar ook verliefde paartjes zitten te eten. Het eten is heerlijk en de prijzen zijn gemiddeld. En omdat je hoog op een berg zit is het uitzicht ook nog eens fantastisch! De weg naar het café is al leuk. Op de Plaça JF Kennedy pak je de blauwe tram (Tramvia Blau) voor twee haltes.

Barcelona restaurant tip – 7 Portes
Dit restaurant opende zijn deuren in 1836. Al bijna twee eeuwen heerlijk eten. Deze echte klassieker ligt aan de Paseo de Isabel II 14. Maar het volstaat eigenlijk al om 7 Portes tegen een de eerste de beste taxichauffeur te zeggen. Zeker weten dat die blindelings de weg weet te vinden!

Barcelona restaurant tip – Les Quinze Nits
’s Avonds kun je heerlijk dineren in Les Quinze Nits aan Placa Reial, het mooiste plein van Barcelona. Les Quinze Nits heeft een mooie en gevarieerde kaart van Catalaanse gerechten voor een zeer schappelijke prijs. Dit restaurant vormt een uitzondering op de regel. Zorg er voor dat je voor achten aan de ingang staan want de wachtrij groeit met de minuut. Wie snel is wordt beloond met een prima maaltijd met Cava op het buitenterras.

Meer Barcelona restaurant en lunch tips

Terug naar de goedkope citytrips homepagina

 

Posted in Barcelona

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum