Art Nouveau aan Avenue des Ternes

Fraai Art Nouveau gebouw aan de Avenue des Ternes

Wie van Art Nouveau en shoppen houdt, kan zijn hart op de kruising van de Avenue des Ternes en de Avenue Niel (in het 17e arrondissement) ophalen. Daar staat namelijk een bijzonder mooi en historisch Art Nouveaupand. Het pand is in 1912 gebouwd in opdracht van warenhuis Les Magasins Réunis, geheel in de traditie van de grote warenhuizen zoals Le Bon Marché en La Samaritaine.

FNAC- Avenue des Ternes ParijsLes Magasins Réunis werd in 1881 gesticht door de ondernemer Eugène Corbin uit Nancy. Cobin was een fervent liefhebber van de Art Nouveau en had met name een voorliefde voor het werk van de kunstenaars van de l’École de Nancy. Het is dan ook niet heel verwonderlijk dat Cobin zijn woonhuis heeft hij nagelaten aan de stad Nancy, die er het Musée de l’École de Nancy vestigde. Voor de bouw trok Corbin de architect Marcel Oudin aan, die ook andere panden voor de Magasins Réunis groep heeft gebouwd.

Art Nouveau - Avenue des Ternes in ParijsTot aan de opheffing in 1989 is Les Magasins Réunis in het fraaie art Nouveau pand aan de Avenue des Ternes gevestigd geweest. Sinds 1991 heeft de FNAC het gebouw betrokken. Gelukkig zijn er veel authentieke Art Nouveau kenmerken bewaard gebleven. Neem bijvoorbeeld de prachtige marquise boven de ingang en de fraai vorrgegeven glas-in-loodramen van de École de Nancy-kunstenaar Jacques Gruber en de grote hal.

 

Posted in Bezienswaardigheden, Bezienswaardigheden parijs, Parijs, Parijs tips

    Zoek hotels

    Bestemming
    Aankomstdatum
    Vertrekdatum